subota, 20. veljače 2016.

Ludi ruski projekat završio sa Ladom pretvorenom u tenka [Video]

Ludi ruski projekat završio sa Ladom pretvorenom u tenka (Video)



ŠTA SE SVE KRIJE U RUSKIM GARAŽAMA

Nakon što smo vidjeli moćnog Sherpa i Ladu sa gusjenicama, Rusi nas još jednom izenanđuju pokazujući kako za mali novac mogu kreirati auto gusjenicama. Ova stara Lada očigledno je opsežno prerađena, a za sve je odgovoran izvjesni inženjer Pavel Shavrin koji je napravio Ladu tenka za malo više od 2.000 KM.




Ako je vjerovati informacijama na Internetu, Shavrin je kupio gusjenice od neke male kompanije koja se bavi proizvodnjom gusjenica na Uralu. Ostala prilagođavanja napravio je u svojoj garaži, a na koncu dobio je vozilo sa sposobnostima malog tenka, maksimalnom brzinom od pedesetak km/h, te izgledom koji baš i nije pretjerano atraktivan.
U svakom slučaju, ovo je još jedan primjer ruske inventivnosti kojom pokazuju da se čak i za mali novac mogu napraviti veliki projekti. Ako mislite praviti nešto ovako, pogledajte cijene novih Ladinih automobila u Bosni i Hercegovini. Možda bi nove sa gusjenicama izgledale bolje od stare Lade. Ako je vjerovati Shavrinu cijeli projekat trajao je svega 6 mjeseci.

0 komentari: